Принц Ђорђе

Принц Ђорђе
Њ.К.В. Краљевић Ђорђе Карађорђевић

Алманах СУЗ

Алманах СУЗ
Сајт посвећен Михаилу Петровићу Аласу

Телеграми и писма Damianovitcha

Телеграми и писма Damianovitcha
Преписка Краљевића Ђорђа Карађорђевића и прогесора Михаила Петровића

УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"

среда, 21. април 2010.

Sabrana dela Lava Nikolajevica Tolstoja

Bibiblioteka OS Mihailo Petrovic Alas kupila je ovih dana Sabrana dela Lava Nikolajevica Tolstoja u 15 knjiga.
Izdavačke kuće „Aleksandrija” iz Beograda i „Glas crkve” iz Šapca objavile su „Sabrana dela Lava Tolstoja” u 15 knjiga, uoči 54. međunarodnog Beogradskog sajma knjiga, kao i uoči obeležavanja veka od Tolstojeve smrti... Ono što čini posebnost ovog izdanja jeste to da će prvi put u okviru Tolstojevih sabranih dela biti objavljene njegove knjige „Jevanđelje” , „U čemu je moja vera” i „Ispovest”.
Prema rečima Aleksandra Rankovića, urednika izdanja i direktora izdavačke kuće „Aleksandrija”, ovo su dela u kojima Tolstoj iskazuje svoju duboku religioznost i bespoštedno kritikuje državu i crkvu , I koja je Tolstoj napisao na svojoj životnoj prekretnici.
– Tolstojevo delo danas je toliko aktuelno i živo. Ljubav među ljudima, svet bez nasilja, sloga u porodici, ravnopravnost, brak, povratak prirodi, o čemu između ostalog Tolstoj piše u svojim delima, potrebno nam je sada možda više nego ikada u istoriji. U ovim delima ima svega za svakoga. Počev od prekrasnih priča, basni i bajki za decu u „Pričama iz nove azbuke”, preko predivnih „Sevastopoljskih i drugih pripovetki”, pa do neprevaziđenih drama i romana – rekao je Ranković.

Ovo bibliofilsko izdanje na više od 6.000 strana štampano je u vrlo ograničenom tiražu od 500 primeraka, a prema Rankovićevim rečima prevod dela je osavremenjen, knjige su rađene sa povezom u eko-koži, sa zlatotiskom, ukrasnim girlandama, obojenog knjižnog bloka, a autor predgovora izdanju je akademik Dragan Nedeljković. Cena kompleta 13.932,00 dinara.
Ljubomir Ranković, urednik i direktor „Glasa crkve”, govoreći o isključenju Tolstoja iz ruske crkve koje se dogodilo 1901. godine, ukazao je na etičnost Tolstojevog dela i na ideje iz prvih vekova hrišćanstva.

(Izvor : Autor: M. V. Politika.)

Нема коментара:

Популарни постови

Библиотека ЗАВЕТИНЕ(1)

Библиотеке ЗАВЕТИНА

Библиотека АБВГ

АЛМАНАХ за живу традицију...